Zahájili jsme realizaci projektu na podporu dalšího vzdělávání

„Dobře se uč, jednou se ti to bude hodit!“ Tuto větu v průběhu školní docházky slyšel z úst rodičů nejeden z nás. O tom, že vzdělání nekončí výučním listem, maturitou či vysokoškolským diplomem, se v současné době přesvědčuje stále více lidí, kteří chtějí uspět v konkurenčním prostředí na trhu práce. Podle statistik se v České republice dále vzdělává jen 10 % ekonomicky aktivního obyvatelstva. To není mnoho.

V červenci letošního roku proto začala Asociace odborníků v andragogice ČR, o. s., prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost realizovat projekt s názvem Stimulování poptávky po individuálním vzdělávání formou prezentace jeho důležitosti a nutnosti pro budoucnost každého občana, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.1.00/37.0083, spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Projekt potrvá od 2. července 2012 do 30. října 2013, tj. 16 měsíců.

Cílem projektu je netradiční formou upozornit na nutnost celoživotního vzdělávání, ukázat, jaké důsledky může mít na život člověka skutečnost, že se dále (ne)bude vzdělávat, a nabídnout možnosti dalšího individuálního vzdělávání.

V průběhu realizace projektu se na 73 místech v rámci Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje uskuteční cyklus divadelních happeningů propagujících nutnost celoživotního vzdělávání a upozorňujících na rizika plynoucí z nevzdělávání se. Divadelní happeningy budou probíhat na náměstích, příp. jiných veřejných prostorách v pátečních odpoledních hodinách. Souběžně s těmito happeningy bude v týchž 73 městech na Moravě v nákupních centrech v provozu mobilní informační stánek, kde zájemci obdrží informace o možnostech dalšího vzdělávání.

Projekt bude navíc podpořen reklamní kampaní, v rámci níž vznikne sada rozhlasových a televizních spotů upozorňujících občany vtipnou a originální formou na to, jaké dopady na jejich život bude mít skutečnost, když se v průběhu svého života (ne)budou vzdělávat.

Mgr. Hana Fabíková, manažerka projektu